bilar, båtar, motorcyklar och sånt som hör till

Stenskott i bilglas


skrivet den 27 aug av Chrille, klockan:13:16
Ibland vet man inte riktigt vad som hände. Man kör på vägen, trallar med i musiken på radion, och plötsligt smäller det till rejält. Man tittar i backspegeln för att se om det finns någon rånarvan som börjat skjuta med revolver omotiverat, men ser ingen sådan. Då ser man någonting på framrutan. Det är inget fågelbajs den här gången. Det är ett stenskott! På ditt fina bilglas.

Nu har ju faktiskt inte jorden gått under riktigt ännu. Maya-kalendern har inte tagit slut. Inte vår kalender heller. Det finns självklart folk som har som livsuppgift att laga just stenskott i bilglas. De kommer till din undsättning mot en monetär transaktion, givetvis. Stenskott måste lagas så fort som möjligt. Det är nämligen så att framrutan på en bil står för en hel del av bilens hållfasthet och vid en krock är bilen betydligt mer sårbar utan en hel framruta. Så det är för trafiksäkerheten man ska åtgärda problemet, men givetvis blir ju bilen lite snyggare också.

Men hur lagar man egentligen ett stenskott, kan man ju undra. Är det magiska saker som händer?

Magi är inte rätt ord, men rätt coolt är det ändå. Först rengörs skadan och sedan sugs all luft runt skadan ut med ett instrument. Ett resin appliceras och härdas med hjälp av UV i några minuter och sedan poleras området. Stenskottet är borta och ditt bilglas är som nytt igen!

Nu kan inte alla stenskott lagas. Är skadan för stor måste hela bilglaset tyvärr bytas. Man kan inte få allt, tyvärr.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt