bilar, båtar, motorcyklar och sånt som hör till

Letar efter en bilverkstad


skrivet den 27 aug av Chrille, klockan:03:05
Förra året bytte jag bromsskivor fram på bilen. Jag köpte bromsskivorna på Biltema och bytte dem själv. Det var inte direkt supersvårt men det var omständigt och det var synnerligen tråkigt. Och sedan blir jag väldigt osäker. När jag åkte hem var jag helt säker på att bromsarna skulle sluta fungera och det tog rätt lång tid innan jag slutade tänka så vi hårda inbromsningar. Det blev ju billigt, men det kanske inte är värt att vara nervös för att man ska dö på grund av sina egna händer med tummar mitt i. Nu gick det ju bra, men man vet inte nästa gång.

Vid besiktningingen gick bilen igenom, som vanligt. Men de påpekade att bromsskivorna bak började bli slitna. Det hade jag redan märkt då bromspedalen börjat fladdra lite vid inbromsning. Någon vecka efter besiktningen började det låta lite från bakhjulen. Bromsskivorna verkar vara lite ojämna och tar i bromsklotsarna så det blir ett litet ljud vid varje rotation på hjulet. Det är helt enkelt tid för att byta de bakre bromsskivorna. Den här gången tänker jag låte en bilverkstad göra jobbet. En billig bilverkstad. Tänkte inte låta Volvoverkstaden göra jobbet, de är ju rätt dyra och jag ska ändå ge dem en massa pengar för en kommande service. Så nu är jag på jakt efter lokal och billig bilverkstad.

Vi får se vad jag hittar och om jag litar på att de kommit ihåg alla delar. Blir nog nervöst vid de hårda inbromsningarna en gång till, trots att jag har hållit fingrarna borta den här gången.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt