bilar, båtar, motorcyklar och sånt som hör till

Det börjar bli dags för bilservice igen


skrivet den 28 aug av Chrille, klockan:11:45
Det kostar mycket att ha bil, det råder det inga tvivel om. Fordonsskatten känns det som om den kommer flera gånger per år trots att man har valt att betala årligen. Nya däck behövs stup i kvarten trots att man aldrig någonsin gjort en burnout. Stenskott i bilglas dyker upp vid varje vägarbete på sommaren och bromsskivor och bromsklotsar slits som om de vore tillverkade av gummi. Och alla dessa små glödlampor som hela tiden ska brinna av och bilen besiktigas stup i kvarten. Som om inte detta vore nog tycker bilverkstäderna att bilen måste in på service hela tiden. Man hinner inte mer än rulla ut från sin bilservice innan servicelampan hunnit lysa. Och vill man ha en extra fin stämpel i sin servicebok måste man punga ut en massa extra pengar för att man går till sitt bilmärkes egna superverkstad där allt som lagas har guldkant eller är gjort av diamanter och där mekanikerna är i själva verket austronauter och har lön därefter. Men en kaffe bjuder de på, för de har ett hjärta av guld.

Det är vid sådana här tillfällen jag ångrar att jag har en bil och inte la en minimal del av dessa kostnader på en riktigt fin cykel istället. När det är dags att skifta från vinterdäck till sommardäck eller tvärt om är en annan dag då jag önskar min bil åt helvete.

Men så finns ju alla de andra gångerna då man sitter i bilen och tittar ut på cyklister och gångare i ösregn, då man inte skulle göra sig av med sin bil för alla pengar i världen. Det borde finnas mer sådana dagar på ett år.

Just nu värderat 1.5 av 30 människor

  • Currently 1,5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt