bilar, båtar, motorcyklar och sånt som hör till

Det är något speciellt med husbilar...


skrivet den 26 aug av Chrille, klockan:18:19
Det är något speciellt med husbilar. Husvagnar är klumpiga att köra med och man får se landet traska förbi i gångtempo. Husbilar däremot är mycket smidigare och har mer sin plats på vägarna. Jag har själv aldrig ägt någon husbil, men familjen har vi flera tillfällen hyrt husbil under semestern, både i Sverige och utomlands. Att inte behöva bry sig om hotellrum eller var man ska stanna över natten skapar en helt annan frihetskänsla än en vanlig bilsemester. Visst kanske man måste ha lite koll på campingplatser om man är ute och far i Europa, men här i Sverige känns det härligt att kunna stanna lite var som helst och göra natt. Det är väl bara längs med E6:an där de hela tiden ska söva ner och råna folk i husbilar och husvagnar som man helst inte vill parkera över natten. På en parkeringsplats ute i de värmländska skogarna bredvid en spegelblank insjö är en helt annan femma.

Det är just friheten att ta sig dit man vill som är tjusningen för mig med husbil. När jag har semester vill jag även ha semester från planerande. Känner jag för att fiska vill jag inte vara beroende av att det finns ett hotell på lämpligt avstånd, kan jag bara parkera någonstans i närheten så är mitt hotell där och jag kan vara ute allra först på morgonen, innan mina "fiskekonkurrenter" ens hunnit ner till hotellfrukosten.

Ge mig en öppen väg och en husbil och jag är för evigt lycklig. I alla fall tills vintern kommer.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt